Mücahitler Mh. Sani Konukoğlu Blv. No:70 GTB İş Mrk. Kat:8/87 Şehitkamil / Gaziantep

YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

E-KATALOG

Danışmanlık hizmetlerimiz ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz tüm çözümlere, size özel hizmet veren danışmanınız aracılığıyla hızlı ve kesintisiz bir şekilde ulaşabilirsiniz .

E-Katalog

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

  • +90 533 549 78 65
  • novax@novaxglobal.net
  • Mücahitler Mh. Sani Konukoğlu Blv. No:70 GTB İş Mrk. Kat:8/87 Şehitkamil / Gaziantep

YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

a) Stratejik Planlama

Stratejik Planlama, şirketin 3-5 yıllık zaman diliminde ne gibi yatırımlar yapacağını, kendini rakiplerine göre nasıl farklılaştıracağını, Pazar istihbaratını kullanarak ne gibi stratejiler ve stratejik hedeflerin belirlenmesi gerektiğini gösterir. Stratejik Plan, kurumsal gelişimin bir parçası olarak oluşturulan, iş planları ve bütçeler ile desteklenen ve kurumsal performans yönetimi kapsamında ölçülen ve yönetilen, sürekli olarak revize edilip geliştirilmesi gereken, yaşayan bir çalışma olacaktır. Bu kapsamda yapacağımız çalışmada bugüne kadar yapılan çalışmalar incelenecek ve stratejik planlama sürecinin daha olgun olabilmesi için gereken eksik noktalar belirlenecektir.

b) İç Kontrol Değerleme ve İç Denetim Yapılandırma

İç Kontrol, kurum içinde farklı amaçları gerçekleştirmek ve gereken güvenceyi sağlamak için tasarlanan bir süreçtir. İç Denetim ise bir kurumun faaliyetlerini geliştirmek ve onlara değer katma amacını güden bağımsız ve objektif bir güvence ve danışmanlık faaliyetidir. İç denetim kurumun; Risk Yönetimi, İç Kontrol Mekanizması ve Kurumsal Yönetim, süreçlerinin etkinliğini değerlendirmek ve geliştirmek amacına yönelik sistemli ve disiplinli bir yaklaşım getirerek kurumun amaçlarına ulaşmasını sağlar.

c) Finansal Performans

Firmanın son 3 yıla ait mali tabloları, Gelir-Gider Tablosu ve Bilançosu detaylı incelenecek ve geliştirilmesi gereken konular, operasyonlarda yapılan analizler doğrultusunda sonuçlar ile de belirtilecektir. Örnek olarak tedarik zinciri operasyonlarında yüksek çıkmış olan stok devir oranı, finansal göstergeler ile kıyaslanıp sonuçları birleştirilmiş olarak sunulacaktır. Bu kapsamda bakılacak bazı rasyolar; Performans, Likidite, Kaldıraç ve Etkinlik rasyolarıdır.

d) Marka Yönetimi

Marka stratejisi, marka konumlandırması, marka yönetimi ve markanın performansının ölçülüp yönetilmesi, global bir marka olma yolunda ilerlemek için esastır. Bu kapsamda şirket markasının mevcut marka konumlandırmasının, mimarisinin ve kimliğinin gözden geçirilip değerlendirilmesi, marka vaadinin ve imajı ile beraber marka stratejisinin oluşturulması ve ayrıca marka stratejilerinin operasyonlara istisnasız bir şekilde yansıtılması gerekmektedir.

e) Ticaret & Pazarlama ve Müşteri Yönetimi

Ticaret, Pazarlama ve Müşteri Yönetimi kapsamında farklı birimler ile görüşmeler yapılarak, firmanın satış ve pazarlama alanındaki aktiviteleri ve gerçekleştirdikleri aktivitelerdeki seviyeleri belirlenecek ve iyileştirme alanları önerilecektir. Bu kapsamda satışın pazarlama ile olan ilişkisi, satışın operasyon ile olan ilişkisi ve teknolojik olarak tüm sürecin nasıl desteklendiği incelenecektir. Müşteri ilişkileri kapsamında, firma markası için müşteri vizyonu ve yaklaşımı anlaşılmaya çalışılacak ve CRM vizyonu incelenecektir. Müşteri ile temasta olunan noktalardaki aktiviteler incelenecek ve iyileştirme önerileri belirlenecektir.

f) Tedarik Zinciri Yönetimi

Firmanın markasının global bir marka olabilmesi için tedarik zinciri de etkin yönetilmelidir. Yani doğru zamanda, doğru ürünü, doğru fiyata ve doğru kaliteye sağlamalıdır. Firmanın ihracat yaptığı ülkeler arttıkça tedarik zincirinin yönetimi karmaşık bir hale gelmektedir. Tedarik Zincirini; Planlama-Satın Alma-Depolama-Dağıtım- Satış ve Pazarlama Hizmetleri’ne kadar olan yelpazede inceleyip, farklı alanlarda (Görünürlük, İş birliği, Talep Planlama, Satış-Operasyon Planlama, Tedarik, Üretim, Sipariş Yönetimi ve Karşılama vb.) yapılan çalışmalar incelenecektir. Firmanın tedarikçiler ve müşteriler ile çalışma şekilleri incelenecek, tedarik zincirini destekleyen bilgi sistemleri analiz edilecek ve tedarik zincirine ilişkin performans ölçütleri analiz edilecektir.

g) Stratejik İnsan Kaynakları

İnsan Kaynakları firmada stratejik önem taşıyan bir birimdir ve en üst düzeyde temsil edilmelidir. Bu sebeple insan kaynakları kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar, genel insan kaynakları stratejisi, politika ve planları, insan kaynaklarının rol ve sorumluluğu altına düşen görevler incelenip, farklı konularda (Kariyer Planlama, Performans Yönetimi, İşgücü Planlama, Yetkinlik Değerleme, İç İletişim, Bordro ve Özlük İşlemleri vb.) gelişim alanları belirlenecektir. Bölümle yapılan ikili görüşmelerle insan kaynakları dönüşümü ve gelişimine yönelik yapılan çalışmalar incelenecek, daha etkin bir İnsan Kaynakları fonksiyonu için yapılması gereken eksik noktalar tespit edilip, gerekli aksiyonlar alınacaktır.

g) Süreç İyileştirme

Şirket değer ve stratejileri ile uyumlu tüm faaliyetlere etkisi olan süreçlerin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi çok önemlidir. Şirketin karar alacağı stratejik, taktiksel ve operasyonel süreçlerde, şirket analizlerinin yapılması, raporlarla doğru kararların verilmesi, alınan kararlara paralel olarak iş geliştirme planlarının oluşturulması ve tüm iş süreçlerinin en verimli şekilde çalışması için geliştirilen plan ve aksiyonların uygulanması konusunda şirket yönetimlerine destek oluyoruz.

ğ) Organizasyonel Gelişim

Şirketlerde yapılacak olan iş analizi ile beraber mevcut durum belirlenir ve aksiyon planı oluşturulur. Oluşturulan yol haritası doğrultusunda ihtiyaç duyulan ve firmaya özgü bir yeniden yapılanma süreci devreye alınır. Yeniden yapılanma sürecinde, iş ve görev tanımları, görev yetki ve sorumluluklar, sorumluluk ve yetki tahsisi, organizasyondaki açık pozisyonların belirlenmesi, birimler arası iletişim ve onay mekanizması, organizasyon şemasının oluşturulması ve üst yönetim onayına sunulması faaliyetleri ile ilgili şirket yönetimlerine destek oluyoruz

h) Kurumsal Performans Yönetimi (Balanced Scorecard)

Kurumsal Performans Yönetimi’nin ana fikri, işletme stratejilerini uygulamaya dönük hedeflerle ilişkilendirmek ve bu ilişkileri temsil eden göstergeleri (değişkenleri) izleyerek, stratejilerini beklenen sonuçlara ulaştırıp ulaştırmadığını kontrol etmektir.

Organizasyonların başarılı bir şekilde yönetilebilmeleri için en azından iki husus üzerinde durulmalıdır;

  • Sadece finansal nitelikteki göstergelerin değil, işletmenin diğer alanlarına ait göstergelerin de kontrol işinde kullanılması gerekir. Böylece daha “dengeli” veya işletmenin “toplam” durumunu gösteren bir tablo elde edilecektir.
  • İşletmelerin performansını veya başarısını gösteren göstergeler ile izlenen stratejiler arasında bir ilişki kurulmalıdır. Başka bir deyişle, her strateji, uygulamanın başarısını gösteren belirli performans göstergelerine bağlanmalıdır.

Bu kapsamda; İşletmelerin sahip oldukları geçmiş verilere dayanan fiziksel değerlerin yanında, geleceğe yönelik olarak müşteri memnuniyeti çerçevesinde şirket içi faaliyetlerin geliştirilmesi ve mükemmelleştirilmesi, değişime ayak uydurabilmek amacıyla insan, sistem, şirket içi yöntemler çerçevesinde öğrenme, gelişme gibi fiziksel olmayan boyutları da esas alan, belirli göstergelerle bu boyutları ölçen, boyutlar arası dengenin ve entegrasyonun sağlanması için stratejik geri bildirim sağlayan, veriden stratejiye ulaşmayı ve stratejiyi kullanır kılmayı amaçlayan ve dinamik bir performans ölçüm sistemi ya da yönetim tekniği oluşturmamızı sağlayan “Kurumsal Performans Yönetimi” (Balanced Scorcard) konusunda şirketlere destek oluyoruz.

i) Aile Anayasası

Aile Anayasası, aile üyelerine yönelik hazırlanan, aile üyelerinin birbirleri arasında ve aile üyeleri ile iş arasındaki ilişkileri sağlıklı bir şekilde yönetebilecek temel ilkeleri ve rehber unsurları içeren bağlayıcı bir metindir.

Novax Global olarak; Hazırlayacağımız Aile Anayasası ile aile bireyleri arasındaki iletişim ve diğer hassas noktaları saptayarak analiz etmekteyiz. Aile bireylerinin harcamalarından, aile bireyleriyle profesyonel yöneticiler arasındaki iletişim ve ilişkilerin düzenlemesine, yönetici seçiminden aile meclisi ve yönetim kurulu yapılarının ve birbirleriyle etkileşimine kadar tüm detayları şirket üst yönetimiyle birlikte belirleriz.

Ardından alınan bu kararları yazılı bir şekilde ve bir anayasa şeklinde kurumsal stratejik yönetim ilkelerine ve Sermaye Piyasası Kurumsal Yönetim ilkelerine de uyacak şekilde hazırlar,  Aile Anayasa’sının şirket tarafından uygulanmaya alınması ve akabinde takip ve kontrolünü de yaparak sürdürülebilir ve kalıcı bir sistem olarak Aile Anayasa’sını bir şirket kültürü olarak vazgeçilmez kılarız.

Novax Global

BİZLERE TALEPLERİNİZİ İLETEBİLİRSİNİZ

pngegg (10)

Şirketler başarılı adımlar atmak için çeşitli konularda uzmanlık desteğine ihtiyaç duyarlar. Sunduğumuz danışmanlık hizmetlerimiz başarılı şirket stratejileri oluşturmanızı sağlar. 

Mücahitler Mh. Sani Konukoğlu Blv. No:70 GTB İş Mrk. Kat:8/87 Şehitkamil / Gaziantep
Pzt- Cum: 9:00-18:00
Copyright © 2025 . Novax Global Eğitim ve Danışmanlık – Tüm hakları saklıdır. Tasarım:VARAJANS