Mücahitler Mh. Sani Konukoğlu Blv.
No:70 GTB İş Mrk. Kat:8/87 Şehitkamil / Gaziantep
E-KATALOG
Danışmanlık hizmetlerimiz ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz tüm çözümlere, size özel hizmet veren danışmanınız aracılığıyla hızlı ve kesintisiz bir şekilde ulaşabilirsiniz .
E-KatalogNasıl Yardımcı Olabiliriz?
a) Kosgeb Destekleri
KOBİ’lerin rekabet edebilirliğini artırmayı, yeni ürün geliştirmesini, geliştirilen ürünlerin üretilmesini sağlamayı ve pazara açılmasını desteklemeyi amaçlayan KOSGEB’in sağladığı çok sayıda destekten faydalanabilirsiniz.
b) Tübitak Destekleri
Firmaların araştırma ve geliştirme potansiyelini artırmayı, proje yürütme kabiliyetini geliştirmeyi ve ithalata dayalı ürün ve hizmetlerin ülkemizde geliştirilebilmesi için gerekli teorik ve teknik alt yapının oluşturulmasını amaçlayan TÜBİTAK ile tüm AR-GE süreçleriniz için destek alabilirsiniz.
c) Bakanlık Destekleri
Firmaların uygun hedef pazarlarını belirlemesi, hedef spesifik stratejiler geliştirmesini, yurt dışında markalaşmasını ve ihracatçı birer firma haline gelebilmesini amaçlayan Ticaret Bakanlığı destekleri ile yurt dışına açılma süreçleriniz için destek alabilirsiniz.
Ayrıca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji Bakanlığı gibi birçok bakanlığın desteklediği ve açık olan projelerden de yararlanabilirsiniz.
d) TKDK Destekleri
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, IPARD III desteklerinden de yararlanabilirsiniz.
e) Kalkınma Ajansları
Firmanızın bulunduğu il ve bölge özelinde hizmet veren Kalkınma Ajanslarının yıl boyunca belirli dönemlerde sunduğu; Teknik Destekler, Fizibilite Destekleri, Finansman Destekleri kapsamında firmanız için dijital dönüşüm, yalın üretim, ihracatın geliştirilmesi, dijital pazarlama ve daha birçok konuda hazırlanacak projeler ile firmanızın gelişimine katkı sağlayabilirsiniz.
f) AB ve Dünya Bankası Destekleri
Türkiye’de birçok farklı yürütücü kurumun Avrupa Birliği’nin fonu sayesinde yürüttüğü programlar Türkiye’deki birçok farklı konuya değinmektedir; Azımsanan/marjinal grupların istihdamı ve güçlendirilmesi, yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm, yalın üretim, kurumsallaşma gibi konular mevcuttur. Her biri geçici süreli ve Euro bazlı hibe-teşvik destekleri olması sebebiyle Türkiye’de takibi titizlikle yapılması gereken programlardır.
g) Büyükelçilikler Proje Destekleri
Japonya, Kanada, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi Birçok ülke yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına, girişimcilere, dezavantajlı gruplara hibe ve burs imkanları sağlamaktadır.
ğ) Turquality Destekleri
Marka Destek Programı kapsamına alınan şirketlerin; Patent, faydalı model, endüstriyel tasarım tescili, pazara giriş belgesi, ruhsatlandırma, istihdam, danışmanlık giderleri ile destek kapsamına alınan markalı ürünlerine ilişkin gelişim yol haritası çalışmaları, yurt dışı marka tescil/yenileme/koruma, pazar araştırması çalışması ve raporları, klinik test işlemleri, tanıtım, fuar, depolama hizmeti, birim kira/temel kurulum/konsept mimari çalışma ve franchise giderleri 4 yıl süresince %50 oranında desteklenir.
TURQUALITY® Destek Programı kapsamına alınan şirketlerin; Patent, faydalı model, endüstriyel tasarım tescili, pazara giriş belgesi, ruhsatlandırma, istihdam, danışmanlık giderleri ile destek kapsamına alınan markalı ürünlerine ilişkin gelişim yol haritası çalışmaları, yurt dışı marka tescil/yenileme/koruma, pazar araştırması çalışması ve raporları, klinik test işlemleri, tanıtım, fuar, depolama hizmeti ve birim kira/temel kurulum/konsept mimari çalışma ve franchise giderleri her bir hedef Pazar için 5 yıl süresince %50 oranında desteklenir.
h) TEYDEP Destekleri
TÜBİTAK TEYDEB Destek Programları; Bilimsel ve teknolojik bilginin, ürüne, sürece, yönteme veya sisteme dönüştürme aşamalarında yapılan teknoloji ve yenilik odaklı araştırma, geliştirme, iyileştirme, faaliyetlerine ilişkin proje önerilerinin desteklenmesine yönelik risk paylaşımlı destek programlarıdır.
ı) Yatırım Teşvik Belgesi Destekleri
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, yatırım planı olan üreticileri desteklediği bir teşvik mekanizmasıdır.
Türkiye’de cari açığın azaltılması amacıyla; İthalat bağımlılığı yüksek olan ara malı ve ürünlerin üretiminin artırarak, Teknolojik dönüşümü sağlayacak yüksek ve orta-yüksek teknoloji içeren yatırımların destekleyerek, Bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltarak yatırım yoğunluğu az olan bölge-illeri destekleyerek, Kümelenme faaliyetlerini destekleyerek Yatırımcı/üreticilerin yatırımdan doğan vergi yükümlülüğünü azaltıp, vergi muafiyeti sağlamak üzere kanunlaştırılmıştır.
Yatırım teşvik sistemi vergisel indirim şeklinde avantaj sağlamaktadır. Hibe şeklinde nakdi destek verilmez.